ڕەنگدانەوەى بارودۆخى کۆمەڵایەتى ئافرەتى کورد لە باشوورى کوردستان لە ڕۆژنامەوانى کوردیدا (١٩٦٨-١٩٧٩) - Hasan, Arazo Y.; Kakaswr, Mohamad A. (Polytechnic Journal of Humanities and Social Sciences, 2024)
پوختە ئامانجى ئەم توێژینەوەیە دیاریکردنى ڕەوشى کۆمەڵایەتى ئافرەتانى کوردە، لەڕوانگەى رۆژنامەوانى کوردیدا، لە ژێرکاریگەریی داب و نەریتى کۆمەڵگاو گۆرانکارییەکانى ڕەوشى ناوچەکە، ئەم توێژینەوەیە توێژینەوەیەکى مێژووییە پشتى بەستووە بە ناوەرۆک و وتارەکانى ڕۆژنامەگەریی کوردى نهێنى و ئاشکرا وەک سەرچاوەیەکى بنەڕەتى بۆ دەرخستنى بارودۆخى ئافرەتانى کورد لە باشوورى کوردستان، لەگرینکترین ئەو ئەنجامەى پێی گەیشتوون ڕۆژنامەگەریی کوردى هەمیشە وەک ئامرازىێک هەوڵى هۆشیارکردنەوەى ئافرەتانى داوە، بۆ رزگاربوون لەوابەستە بوون بە نەریتى دواگەتووى کۆمەڵایەتى، چارەسەرکردنى کێشە کۆمەڵایەتیەکان. کلیلى وشە: داب و نەریت. رێکخراوى ئافرەتان، ڕۆژنامەوانى، گۆڕانکارى.